Nei, vi kan ikke være inne i hele dag, du har hatt nok skjermtid nå!

Nei, vi kan ikke være inne i hele dag, du har hatt nok skjermtid nå!

Avatar Charlotte Jonstang Hagen
Charlotte Jonstang Hagen 22 November 2021
Share :
Nå er mørketiden kommet og det er ikke alltid like lett å få med ungene ut. Men er det noe vi vet med sikkerhet, så er det at vi alle har behov for litt frisk luft!

Da mini og jeg gikk tur på Ilene naturreservat gikk vi forbi en familie hvor alle tenåringene tittet ned i mobilen sin, og da fikk jeg et hjertesukk- tenk å ikke nyte den fine naturen! Derfor har jeg funnet lærerike og morsomme øvelser som og kan gi barna mestringsfølelse! Det er i alle fall håpet..

Rebusløp kan både tilpasses alle aldre så vel som steder! Spiller ingen rolle om dere lager rebusløp i nabolaget eller skogen. Lag noen poster som du sprer utover området dere befinner dere i, og for de aller minste barna så er bilderebus kjempegøy! Du kan gjøre det enkelt ved å klippe ut bilder av dyr eller barne-tv karakterer, og henge dem på ulike steder i området dere befinner dere i. Det kan i tillegg være morsomt å legge inn aktiviteter underveis, som f.eks gjette antall erter i et glass. Du kan også gjemme oppgaver inni nummererte ballonger slik at barna må sprekke ballongen for å finne oppgaven. Som nevnt, tilpass etter alder! Et rebusløp krever litt mer fra oss foreldre, så har dere litt knapt med tid så er naturbingo perfekt! Tegn enkle tegninger av hva som finnes i naturen, del ut ark og førstemann som finner alle får BINGO! Natursti er perfekt dersom dere ønsker å gjøre mye ut av dagen! Det krever litt mer, og er ekstra gøy dersom dere har stor familie, gode naboer og nære venner med barn! Du kan velge et tema for naturstien, slik som dyr, idrett, naturfag, miljøvern eller eventyr, eller du kan sette sammen poster med forskjellige emner. Hvert spørsmål har gjerne tre svaralternativer og vanskelighetsgraden tilpasses aldersgruppen som skal delta. Lag gjerne en blanding av kunnskapsspørsmål, gåter og praktiske oppgaver slik at naturstien også setter kreativiteten i sving. Nummerer postene og heng dem synlig rundt omkring på greiner og trestammer. Del barna inn i lag eller la dem jobbe hver for seg hvis de ikke er så mange. Naturstien kan gå på tid, men hyggeligst er det kanskje hvis man kan ta seg god tid underveis og heller få poeng for riktige og kreative svar. Praktiske oppgaver kan være alt fra å finne blader fra minst tre ulike løvtrær eller lag et naturbilde av blader, pinner, steiner eller annet du finner i naturen. Ideer til kunnskapsoppgaver: Heng opp bilder av ulike dyrespor: Hvilke dyr lager disse sporene? Eller et bilde av en fugl: Hvilken fugl er dette? P.S: Husk å avslutte naturstien med en kosestund i skogen, kanskje til og med rundt et bål?