"Jeg trenger en pause!"- akutt behov for litt alenetid?

Avatar Charlotte Jonstang Hagen
Charlotte Jonstang Hagen 08 March 2022
Share :
Ofte kan jeg få dårlig samvittighet hvis frøkna må underholde seg selv i små doser, og det er vel egentlig litt tullete? Hun koser seg jo! Og jeg er jo tilgjengelig hele veien.. I tillegg har barn veldig godt av å øve seg på å være litt på egenhånd- og det er virkelig ikke noe vi skal ha dårlig samvittighet for! Jeg må røske meg litt i nakken, å minne meg selv på det titt og ofte! En øvelse for oss foreldre og..

1) Det er lov å dusje/bade midt på dagen.. Sett på favorittmusikken, tenn et lys og pust med magen!

2) Finn frem tegnesaker, spill, lego.. La mini underholde seg selv, mens du nyter en varm kopp med kaffe i godstolen..

3) Skjermtid- alt med måte, men står det mellom litt ekstra skjermtid og forstanden din.. Peppa gris ække så verst da altså!
(Mini på fem år overrasket meg med å kunne forskjellen på å takle i ballspill og å takle et problem f.eks. Fordi hun har sett på Peppa Gris at de spiller baskeball og der takler dem..) Finnes noe å lære i det meste!

4) Spør om mini/barna vil sette opp en teaterforestilling? Da er det nemlig viktig å øve! Og du kan slappe litt av..PS: gjelder ikke de aller minste!❤